Kasteel Groot Engelenburg

Baan

Golfbaan Kasteel Engelenburg is een charmante parkbaan in Gelderland met oude bomen en fraaie waterpartijen. De baan onderscheidt zich door de locatie en ambiance: welke banen kunnen zeggen dat ze een kasteel als clubhuis hebben (althans, een deel van het kasteel)? Engelenburg, een ontwerp van architect Donald Steel uit 2003, is nummer 15 in de GOLF.NL Weekly top-30 van beste 9-holes banen in Nederland.

Als je echt van Engelenburg wilt genieten, speel je een rondje als de bomen beginnen te kleuren en dineer en overnacht je in het hotel

Kwaliteit

De baan heeft veel leuke, uitdagende holes waar precisie belangrijker is dan lengte. Het onderhoud is goed maar de baan is wel enigszins nat in de winter of na een regenperiode. De openbare drivingrange in de voormalige moestuin van het kasteel is wat ver weg van de baan maar dat wordt goedgemaakt door de nabijheid van de negentiende hole bij de eerste tee en laatste green.

Service

De ontvangst op Engelenburg is heel vriendelijk en gastvrij, daar kunnen ander banen wat van leren. Greenfeespelers krijgen onder meer een flesje water mee. Het kasteel, dat de golfbaan exploiteert, biedt allerlei combinatiearrangementen aan: dineren, logeren, vergaderen en clinics. Trouwen kan ook zoals vaste bezoekers weten; in het weekend zie je geregeld een bruidspaar rondom het kasteel.