Midwinterwandeling Brummen

Dit jaar op zondag 10 december 2023

praktische informatie

Lekker naar buiten

In Brummen wordt er op de 2e zondag in december een Midwinterwandeling georganiseerd door de Vrienden van het Harmonie Orkest Brummen. Dé midwinterhoornwandeling van de omgeving in Gelderland en Overijssel. Dit is een gezellige wandeling voor de hele familie. U kunt een route wandelen van 5, 10 of 15 km. Onderweg kunt u de klanken van de midwinterhoorn horen. U wordt verrast met sfeervolle rustpunten waar leuke activiteiten zijn. Bij het begin- en eindpunt, aan de Hazenberg in Brummen (GLD), kunt u zich inschrijven. U ontvangt dan een infoboekje met de routebeschrijving en een uitgebreide omschrijving van het gebied waardoor u loopt. De wandeling loopt elk jaar anders, een hele uitdaging voor de organisatie. We lopen door bossen, velden en langs oude boerenerven. De Midwinterhoornblazers staan in groepjes bijeen en blazen om beurten klassieke of moderne klanken. Onderweg vindt u prachtige uitzichten waar u foto’s kunt maken. Stuur gerust wat leuke foto’s naar ons door. Een belangrijk onderdeel van de Midwinterwandeling is de gezelligheid. Op de rustpunten kunnen versnaperingen bij een knappend houtvuur genuttigd worden. Ook bij het startpunt is het een gezellige bedoeling. Voor de kinderen zijn er diverse leuke dingen te doen, zoals een marshmallow roosteren boven het vuur. Of even luisteren naar gezellig kampvuurgezang van een paar leden van het Harmonie Orkest Brummen. De hele familie kan mee. We lopen door het bos, houd er rekening mee dat dit voor het lopen met een wandelwagen zwaar kan zijn. Voor rolstoelen is deze wandeling niet geschikt. De hond mag mee, mits aangelijnd.

Wat kunt u verwachten bij de Midwinterwandeling Brummen

  • Wandeling van 5, 10 of 15 km

  • Midwinterhoornblazers

  • Gezellig kampvuur met muziek

  • Verhalenverteller

  • Paardentram op de 5 km

  • Koek en zopie

Kom gezellig langs!

Onze sponsors

Wat u ook moet weten…..

Start- en eind punt: Hazenberg 22B Brummen
De routes die gelopen kunnen worden zijn 5, 10 of 15 km lang.
Op de 5 km route wordt u een stuk vervoerd door een paardentram.
U kunt starten tussen 9.30 en 13.30 uur.
Het eindpunt is geopend tot 16.00 uur.
Kosten zijn € 4.00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar € 3.00.
Inschrijven en opgeven bij startpunt op de dag zelf. Pinnen mogelijk
400 meter van NS station Brummen (volg de bordjes).

Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd.

Niet geschikt voor rolstoelen. Kinderwagens op eigen risico.

Het is drassig in het bos. Trek goede waterdichte schoenen aan!
Het parkeren is gratis en wordt vanaf de invalswegen in Brummen goed aangegeven.
De volledige opbrengst komt ten goede aan het Harmonie Orkest Brummen, voor o.a. nieuwe muziekinstrumenten e.d.

Graag tot ziens bij de start.

Laten we contact houden!

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.
Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes die we te melden hebben.

Zoals de datum van de eerst volgende wandeling, nieuwe foto’s en veel meer.

Wie organiseren het?

Een 6 tal mannen, waarvan de partners in het Harmonie Orkest Brummen spelen, vormen  de vrienden van het HOB. Een financiële supporters groep die het HOB financieel en met raad en daad bij staat. We zijn een stichting die geheel los het HOB staat.

De vrienden van het HOB heeft als doelstelling om activiteiten te organiseren, waarvan de opbrengst als gift, in materiaal, naar het Harmonie Orkest Brummen gaat.
Wij willen een bijdrage leveren aan de sociale cohesie van de Brummense gemeenschap met onze wandelingen en
hiermee het mooie landschap en cultuurhistorie willen laten beleven aan onze inwoners uit het dorp, onze omgeving en andere belangstellenden.

De Vrienden van het HOB organiseren o.a. een donateurs actie, Midwinterwandeling Brummen, maar verzorgen ook de catering tijdens de concerten. Wij zetten ons geheel vrijwillig in om een stukje cultuur in Brummen te kunnen behouden. Daarom is uw ondersteuning hard nodig.